هدف کنفرانس دیپلماسی اقتصادی ارائه راهکار به دولت سیزدهم است

هدف کنفرانس دیپلماسی اقتصادی ارائه راهکار به دولت سیزدهم است

امیرحسین عرب پور مسئول اطلاع رسانی نخستین کنفرانس ملی دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرگزاری ایرنا هدف از برگزاری این رویداد را ارائه راهکاری برای رفع مشکلات و موانع اقتصادی به دولت سیزدهم عنوان کرد.

امیرحسین عرب پور روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره برپایی این کنفرانس گفت:  با توجه به تشکیل دولت سیزدهم و اولویت آن که مبنی بر تقویت و رشد دیپلماسی اقتصادی و تحقق  فرمایش رهبری در این خصوص  و از طرفی در مدت زمان چهار سال پایانی سند چشم انداز ۱۴۰۴ هستیم که باید مورد توجه ویژه ای قرار گیرد، لزوم چنین رویدادی احساس می شد.

وی افزود: در سند چشم انداز ۱۴۰۴ عنوان شده که باید در پایان این زمان قدرت اول اقتصادی منطقه جنوب غرب آسیا باشیم که در این ارتباط قدرت اول اقتصادی شدن چیزی جز حاصل یکسری تعاملات اقتصادی است که بدون حضور در بازارهای اقتصادی منطقه نمی توانیم به این مهم دست پیدا کنیم.

او بیان داشت: از طرفی پایان ۱۴۰۴ مصادف است با پایان دولت سیزدهم که اگر محورهای کنفرانس را هم دقت کنید این محورها با دولت سیزدهم شروع و با پایان این دولت به خاتمه خواهد یافت.

معاون رسانه و ارتباطات اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق(ع) عنوان کرد: مثلا در خصوص الگوی بازاریابی بین الملل دولت سیزدهم که با حضور نخبگان و خبرگان در این کنفرانس مطرح و مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت در واقع با هدف کمک به پیشرفت مسایل اقتصادی و غیره و ارائه راهکار به دولت برگزار خواهد شد.

عرب پوراظهار داشت: از دیگر اهداف برگزاری این کنفرانس که بر مبنای باید ها و نه باید های دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم به انجام خواهد رسید شامل مجموعه از توصیه ها و ارایه راهکارهای توسعه و پیشرفت در این زمینه است.

وی افزود: در این کنفرانس همه مسایل توسعه دیپلماسی اقتصادی و نوع ارایه راهکارها با توجه به سیاست داخلی و خارجی از قبیل بازار همسایگان، نگاه به شرق، نگاه آسیایی دیده خواهد شد.

وی با اشاره به سفر اخیر رییس جمهوری به شانگهای و تاجیکستان که نشان دهنده توجه ایشان به این مهم است، افزود: در واقع این سفر بیانگر نگاه جدید دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران به آسیا است.

به گفته عرب پور این کنفرانس بر مبنای دو محور موضوعی و محور جغرافیایی برگزار خواهد شد که این دو محور در قالب ۱۹ موضوع برگرفته از مسایل دیپلماسی اقتصادی پایه ریزی و طراحی شده که به آن پرداخته خواهد شد.

او با اشاره به برخی از موضوعات این کنفرانس از قبیل تحریم، سرمایه گذاری خارجی، بازاریابی بین الملل، تجارت خارجی مثلا در عرصه مواد معدنی و پتروشیمی، انرژی، ترانزیت انرژی، دیپلماسی انرژی و در دیگر حوزه های نفت، گاز و برق، گفت: انتقال فن آوری، حضور درسازمان ها و نهادهای اقتصادی منطقه ای و بین المللی مثلا شانگهای، اکو، دی هشت، برنامه همکاری های ۲۵ ساله ایران و چین و غیر از دیگر موضوعات این کنفرانس است.

مسئول اطلاع رسانی اولین کنفرانس دیپلماسی اقتصادی ایران تصریح کرد: در این ارتباط ۵ محور منطقه ای و جغرافیایی  نیز در خصوص بایسته های دیپلماسی اقتصادی کشورمان در اروپا، همسایگان، افریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرقی و مرکزی مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

وی یاد آوری کرد که براساس برنامه ریزی های انجام گرفته این کنفرانس با حضورنخبگان، سیاست گذاران، مسئولان و دیگر دست اندرکاران امر در تاریخ بیست و چهارم آذرماه سال جاری برگزار خواهد شد.

متن کامل گفتگو در خبرگزاری ایرنا:
www.irna.ir/news/84490723/