این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

ظرفیت بالای ایران در جذب سرمایه‌گذاری خارجی/ مشوق‌ها در مقایسه با قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی، تاثیر کمتری در جذب سرمایه‌گذار خارجی دارد


ارسال شده در تاریخ :
ظرفیت بالای ایران در جذب سرمایه‌گذاری خارجی/ مشوق‌ها در مقایسه با قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی، تاثیر کمتری در جذب سرمایه‌گذار خارجی دارد

ششمین پیش نشست کنفرانس ملی دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران (فرصت‌ها و چالش‌های 1400-1404) با موضوع سرمایه گذاری خارجی و ایرانیان خارج از کشور و با همکاری سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران و اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد. در این نشست ضمن تشریح قوانین و مقررات، فرصت ها، مزایا و روند سرمایه گذاری خارجی در ایران، توضیحات لازم در ارتباط با مباحث تخصصی مربوط به توسعه سرمایه گذاری خارجی و راهکارهای جذب سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور ارائه گردید.


 

در ششمین پیش نشست کنفرانس ملی دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران ( فرصت ها و چالش های 1400-1404) که با همکاری سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران و اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد؛ بحث سرمایه گذاری خارجی و ایرانیان خارج از کشور مورد توجه قرار گرفت. در این جلسه، آقای دکتر کوده ای و خانم فرجی، سخنرانان این پیش نشست بودند که متاسفانه آقای دکتر کوده ای، به دلیل مشکلات پیش آمده نتوانستند در این جلسه شرکت نمایند.

خانم فرجی، معاون دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، با اشاره به اولویت ها و فرصت های سرمایه گذاری در برنامه ششم توسعه، بیان داشت که جمهوری اسلامی ایران، با داشتن اقلیم و تنوع آب و هوایی مختلف، در کنار وجود نیروی انسانی متخصص، از این ویژگی برخوردار است که بتواند به جذب سرمایه خارجی بپردازد. ایشان در ادامه این بحث، به برخی از اقدامات جذب سرمایه های خارجی در حوزه های مختلف همچون توسعه روش های آبیاری نوین و توسعه صنعت سوخت رسانی به کشتی ها، افزایش توان تولید برق از طریق روش های مختلف سرمایه گذاری ازجمله: ساخت، بهره برداری و تصرف (BBO)، ساخت و بهره برداری و انتقال (BOT) پرداخت.

وی در ادامه بحث و در بخش سخنرانی خود به معرفی سازمان سرمایه گذاری، ماموریت ها و وظایف آن اشاره نمود. همچنین با بیان ساختار این سازمان، گریزی داشت که دفتر سرمایه گذاری خارجی، دفتر وام ها، مجامع، موسسات بین المللی، دفتر روابط اقتصادی خارجی، دفتر نظارت بر وام ها و امور مالی و دفتر امور اداری و منابع انسانی تشکیل دهنده سازمان مذکور می باشند و در مجموع این سازمان زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی است که در سال 1354 شمسی به تاسیس رسیده است. ایشان بیان داشتند که وظیفه سازمان سرمایه گذاری، انجام هماهنگی در صدور روادید، مجوز اقامت، اطلاع رسانی و مشاوره در جذب سرمایه خارجی و بررسی پیشنهادات ارسالی برای سرمایه گذاری و... می باشد.

در بخش سوم از این ارائه به کلیات قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی پرداخته شد. خانم فرجی عدم وجود محدودیت در درصد مشارکت سرمایه گذاران خارجی، امکان انتقال اصل سرمایه، سود سهام و منابع حاصله از به کارگیری سرمایه در فعالیت های اقتصادی و رفتار برابر و مشابه با سرمایه گذاران خارجی در مقایسه با سرمایه گذاران داخلی را بخشی از مزایا و ویژگی های قانون سرمایه گذاری های خارجی دانست. ایشان همچنین به بیان پوشش های تضمینی و حمایتی شامل ماده 9 و 17 قانون سرمایه گذاری خارجی و ماده 11، 26 و 27 آیین نامه این سازمان و موضوعاتی که شامل حال سرمایه گذاری خارجی شده است اشاره کرد. همچنین حقوق و تسهیلاتی که برای سرمایه گذاری در ایران ارائه می شود را مورد بررسی و واکاوی قرار داد و به ظرفیت های مثبت و گسترده قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی در این موارد پرداخت. معاون دفتر سرمایه گذاری خارجی از فرآیندی که یک سرمایه گذار خارجی باید طی نماید تا بتواند مجوز سرمایه گذاری را دریافت نماید؛ صحبت نموده و حداکثر زمان آن را پس از بررسی های سازمان سرمایه گذاری و تصویب در هیات سرمایه گذاری، 15 روز دانست که در آخر به امضای وزیر امور اقتصادی و دارایی نیازمند است.

ایشان به وجود 72 موافقتنامه سرمایه گذاری متقابل جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها اشاره داشت و بیان نمود که 60 مورد از این موافقتنامه ها، لازم الاجرا می باشند که جمهوری اسلامی ایران دارای 48 موافقتنامه اجتناب از مالیات مضاعف با کشورهای جهان است.

در بخش چهارم و قسمت پایانی، وی درباره سرمایه گذاری به بحث مشوق ها و معافیت های در نظر گرفته شده برای سرمایه گذاری خارجی توجه داشت و اهمیت مشوق ها در مقایسه با قانون حمایت و تشویق سرمایه گذاری و ظرفیت های موجود را کم اهمیت شمرده و بیان داشت مشوق ها در مقایسه با قانون موجود، تاثیر کمتری در جذب سرمایه گذار خارجی دارد و برای این ادعا به یکی از منابع رتبه بندی عوامل تاثیر گذار در جذب سرمایه گذاری اشاره نمود.

 






پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.1)